tiistai 21. maaliskuuta 2017

10 kuvauspaikkaa Espoossa

Joskus tuntuu, että loppuu vaan ideat. Luovuus ei kukoista ja ei jaksa pohtia mitään uutta. Kätteni jäljillä-blogissa puhuttiin vähän samasta aiheesta hetki sitten. Siitä kuinka kiire tukahduttaa luovuuden. Ehkä se on myös tämä talvi. Onneksi pimein aika on ohi ja nykyään on jo valoisaa kun pääsee töistä kotiin.

Valokuvaaminen vaatii vähän luovuutta. Luovuutta nähdä asioita eritavalla. On virkistävää tehdä valokuvausreissuja jonkun toisen kanssa, koska sitä saattaa huomata toisen kuvaavan ihan eri asioita tai ihan eri tavalla, kuin mitä itse tekee. Kevät on tulossa ja pian (toiveajattelua kai?) lumen alta alkaa pilkistämään ihan uusi maailma. Ainakin näin valokuvaajan silmin. Ajattelin listata teille muutamia valokuvauskohteita Espoossa. Ihan vain muutamia, jotta teidän olisi helppo löytää näistä edes muutama uusi kohde, jonne suunnata ensi kerralla.

1. Nuuksio. Kaikille tuttu, mutta siellä kohteita on varmasti vielä käymättä. Jätä auto ensi kerralla eri parkkipaikalle ja edessäsi on ihan uusi maailma.

2. Marketanpuisto. Jo pidempään seuranneet tietävät kiintymykseni heidän ihaniin kukkapenkkeihin, mutta löytyy sieltä muutakin.


3. Glims. Ihana paikka vaikka rakennukset ei olisi auki. Nettisivuilta kannattaa seurata, koska kotieläimet tulevat ulos ja saa ihan uutta eloa kuviinsa.


4. Espoon-Keskuksen kirkon lähiympäristö. Ihana jokiranta ja upeat hylätyt talot ja sorsat :)

5. Vanhakartano. Olen löytänyt sieltä upeita viljapeltoja kuviini.

6. Högnäs. Toinen upea viljapeltopaikka. Ihan kuin menisit maalle. Siellä on myös Hevostalli, joten kesällä onnistuu myös eläinkuvaus.7. Träskendanpuisto. Erityisen upea syksyisin kun vanhat puut täyttyvät upean värisistä lehdistä ja maa on keltaisena. Hieno paikka vaikka henkilökuvaukseen.

8. Ingaksenmetsä ja purolaakso. Ihana pieni lenkkeilyalue ja upea puro. Kyseinen puro on auki kuulemma talvisinkin, joten sieltä saisi varmasti nytkin hienoja kuvia. Olin jotenkin ihan unohtanut tämän. Pitääkin pistää tämä vielä listalle ennen lumien sulamista. Paikka sijaitsee lähellä Jorvin sairaalaa ja uusi parkkipaikka on aivan polkujen läheisyydessä.9. Pitkäjärven rannat ja metsäpolut. Auton saa hyvin Laaksolahden kentälle.
10. Kaikkein tärkein: Lähimetsä. Lähimetsän tärkeys on iskenyt itselleni lasten myötä. Kauas ei aina pääse ja mieli hinkuu kuvaamaan. Olen jopa kehitellyt lapsille tarinan pienestä asti kuinka Nalle Puh ja hänen kaverit asuvat lähimetsässämme, joten saan usein jonkun seurakseni tutkimusretkelle.Toivottavasti näistä oli apua!

Mia

2 kommenttia:

  1. Toinen toistaan ihanampia kuvauspaikkoja. Piti katsoa kuvat useamman kerran kun ovat niin kauniita.

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Nuuksiossa haluaisin päästä käymään, ja nuo muutkin vaikuttavat ehdottomasti käymisen arvoisilta paikoilta! Välillä täytyy tosiaan lähteä kauemmas, jotta näkee taas lähelle ja toisin päin. :) Kiitos, että näytit näin kauniita paikkoja Espoosta!

    VastaaPoista