maanantai 13. maaliskuuta 2017

Muutos - askel kohti tuntematonta

Monet pelkäävät muutosta, kuten itsekin. Olen osittain rutiineja rakastava. Pidän siitä, että tiedän miten asiat etenee, jos vastaan tulee yllättäviä muutoksia, joihin en ole varautunut (miettinyt Plan B:tä) saatan hetkellisesti mennä lukkoon ja ahdistua. Usein onneksi pääsen asian yli nopeasti kunhan vain saan rauhassa pohtia ja miettiä asiaa.

Usein muutos on hyvä tai sillä on aina tarkoituksensa pidemmän päälle. Jos osaat ottaa muutoksen vastaan positiivisella asenteella, se usein myös tuo tulleessaan paljon hyviä asioita. Sellaisiakin, joita ei osaa tiedostaa. Usein muutokset liittyy perhe-elämään, työhön tai asumiseen. Nämä on ne ihmisen peruskivet.

Meillä näyttäisi olevan edessä muutosten kevät ja kesä. Tai oikeastaan koko vuosi on pientä muutosta. Kun kuulin tästä mahdollisuudesta mieheltäni, ajattelin ensin että ei missään nimessä. Onneksi mieheni tietää luonteeni ja antoi minulle aikaa. Pohdin asiaa jokaiselta kantilta, juttelin hyvien ystävien kanssa ja lopulta uskalsin hyväksyä, että tämä hetkellinen muutos olisi hyvä asia meidän perheelle. Ja itseasiassa tämä muutos oli sellaista mitä olin toivonutkin pidemmän aikaa. En vain heti ymmärtänyt sitä.

Koska olemme perhe, niin asioissa ei voi ajatella vain itseä vaan täytyy miettiä muutoksia jokaisen neljän ihmisen kannalta. Itse kävin läpi pitkän pohdinnan ja jos näin jälkikäteen ajattelisin tästä vetää jotain punaista lankaa seuraavaa kertaa varten niin se olisi seuraavanlainen:

1) Älä torju muutoksia pohtimatta asiaa

2) Anna itsellesi aikaa tehdä päätös. Älä tee hätiköityjä päätöksiä

3) Tarkkaile sisintäsi - mikä tekee sinusta paremman ihmisen.

4) Juttele asiasta muiden kanssa jos mahdollista. Uudenlaiset näkökulmat auttavat hahmottamaa asiaa paremmin.

5) Jos muutokseen liittyy taloudelliset asiat, tee laskelmat ja listat siitä mitä muutos tarkoittaa. Se auttaa sinua hahmottamaan tilannetta.


Itse sain päättää siitä, että toteutuuko muutos vai ei. Joskus muutokset kuitenkin tulevat yllättäen kuten ero tai irtisanominen. Muista, että kaikella on tarkoitus vaikka se ei siltä tuntuisi. Kaikesta ihminen selviää ja kun aikaa kuluu löytää uuden, sen oikean polun elämälle. Sitä kautta voi löytää uusia ystäviä ja työpaikkamahdollisuuksia. Jos vain jaksat uskoa, niin muutos tuo aina tulleessaan myös hyvää, vaikka se alkaisi ikävällä ja elämää ravisuttavalla tapahtumalla.

Vaikka haluaisin, en vielä voi kertoa mitä kaikkea muutoksemme tulee sisältämään, mutta kerron varmasti kun voin.

MiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti