tiistai 27. joulukuuta 2016

Makrotex - Muistoja 2016

Nyt sattui niin mahtava teema, että oli ihan pakko kasata tällainen kuvakollaasi vielä myöhään illalla. Kiitos Pieni Lintu teemasta

Olkaa hyvä - Something else photoblog esittää muistoja vuodesta 2016




Kesäkuu

Tämä blogi on uskokaa tai älkää saanut alkunsa vasta viime kesäkuussa. Puoli vuotta on paahdettu. 160 blogikirjoitusta takana. Blogi sai alkunsa Juhannuksen aikaan tekstiviestittelyn tuloksena. Yhteinen harrastus sai taas paremman merkityksen.
 Luonnon kuvaaminen on meille molemmille ollut aina tärkeää ja se näkyy kuvista ja on koko blogin sydän.

Tässä pari esimerkkiä kesäkuulta johon ei montaa julkaisua tullut.
Ensimmäinen esimerkki löytyy täältä linkistä.




Ja toinen täältä.



Heinäkuu

Heinäkuussa kuvasimme paljon luonnon vilskettä ja siitä esimerkkinä tämä



Toinen vahva teema oli kukat. Joidenkin kuvien ottamisesta jää vahva jälki mieleen - muistaa sen tunteen ja fiiliksen. Sen lämmön ja ajatukset joita sillä hetkellä koki. Tämä on yksi sellainen kuva.



Elokuu

Elokuussa kukkaloisto jatkui vahvana. Molempien puutarhat loistivat ja kuvausreissuilla tuli käytyä useinkin. Teemoissa näkyy kuitenkin myös syksy ja mm. kasvimaan satoa.



Makrokuvaus oli yksi vahva teema - kuten aikaisemminkin. Maassa tuli kontattua ja maattua ja nenä oltiin kiinni milloin missäkin puskassa. Tässä nyt vain yksi esimerkki näistä hetkistä.



Syyskuu

Syksyn metsäretkiltä kerättiin sekä kuvasatoa, että voimaa loppu vuoden pimeyteen.
Ensimmäinen kuva lähimetsän tutkimusretkeltä ja toinen kuva on otettu Nuuksiossa.





Lokakuu

Kuten muinakin kuukausina olemme osallistuneet aktiivisesti ja ei niin aktiivisesti Kukkailoitteluun ja Makrotex-haasteisiin. Nämä ovat viikottaisia piristyksiä joita Mansikkatila ja Pieni Lintu-blogit pitävät.  Ensimmäisenä esimerkkinä Makrotex haaste, jossa kuvaus teemana on ollut keltainen.

 Toisena esimerkki Kukkailoittelusta. Tässä vaiheessa, jo kuvitteli, että kukkailoittelut siirtyy täysin sisäkukkiin, mutta luonto jaksoi yllättää vielä muutaman kerran tämänkin jälkeen.



Marraskuu

Etelään ensi lumi satoi jo marraskuussa. Kun se suli, sitä ei olekaan sen koomin nähty. Onneksi muutamat kuvatkin kerettiin tästä ottaa ja nauttia niistä bloginkin puolella.



Toisaalta Marraskuu oli täynnä paljon aikaa ilman luntakin ja luonto tuntui olevan todella sekaisin. Tässä yksi esimerkki niistä.


Joulukuu

Joulukuu oli erilainen. Se oli täynnä kiirettä henkilökohtaisessa elämässä ja samaa se tuntui olevan blogin puolella. Joulukalenterikokeilu sai aikaan vipinän -  hurjan vauhdin ja vähän kokeilujakin. Blogi koki muutoksia sisällössä. Se oli sellainen irtiotto, jota kaipasi elämään, kunnes tajuaa että voi palata normaaliin. :)

Normaaliin, eli ihanaan valokuvausmaailmaan - kuten tähän herkkään kuvaan.




Toivottavasti olette nauttineet!



8 kommenttia:

  1. Upeita kuvia - ah tuo virheetön valkoinen varjolilja!

    VastaaPoista
  2. Ihania yksityiskohtia! Tuo ensimmäinen kuva on todella ihana, en tiennytkään sen nimeä ennenkuin "riitta k" sen kommentissaan mainitsi. Siis kyllä luonto on upea! :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia, joista osan muistankin entuudestaan!<3 Minun suosikkini on kanervakuva. Aivan mieletön!<3 Tuosta saisi vaikka taulun...
    Kiva, kun olet ollut ilottelemassa!:D Mulla on nää makrohaasteet jääneet nyt vähemmälle, mutta elän toivossa, että tulevana vuonna olisi enemmän aikaa ja mahdollisuuksia osallistua. Tää on hieno "yhteisö"!<3

    VastaaPoista
  4. Upeita kuvia etänä ja leppäkerttu kesä ihanaa :)

    VastaaPoista
  5. Tosi kauniita kuvia ja tunnelmia, hyvää uutta vuotta 2017! :)

    VastaaPoista