perjantai 25. marraskuuta 2016

Ota elämästä kaikki irti! (Kukkailoittelu)

"Ei ole väliä sillä, kauanko elää, vaan sillä, kuinka hyvin elää! sanoi joku.

Tämän sanonnan pitäisi kuvastaa meidän ihmisten elämää. Elämästä pitäisi osata nauttia nyt, ei miettiä, että elämän sitten myöhemmin.

Ehkä vähän erikoisilla ajatuksilla osallistun tämän viikon Kukkaloistoon. Taas Orkidealla, mutta kuten sanottu olen hurahtanut siihen.

Mitä mieltä olette, kuvastaako yläpuolella oleva sanonta Orkideaa? Minusta kyllä. Orkidea elää täysillä upeana ja melkein täydellisenä kukat tipahtavat varsistaan eikä harvemmin toista elämää tule. Ei ainakaan tämän poropeukalon taloudessa. Oletteko te onnistuneet Orkidean kukkimaan uudelleen ?

Kurkatkaa ihmeessä muidenkin kuvia!

11 kommenttia:

 1. Oi oi miten jumalaiset kuvat! Kyllä tämä Phalaenopsis uudestaan kukkii, tosin onhan se ankea kukattomana. Kastelet kerran viikkoon ja varot ettei seiso vedessä. Juuret mätänevät helposti. Valoisa paikka, muttei kylmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ankeus on varmaan se syy miksi se lentää helposti roskikseen. Kiitos vinkeistä täytyy kokeillla! Olen löytänyt itsestäni uuden puolen viimeaikoina, ehkä se puoli minusta oppii:) Äitinikin on saanut näitä uudelleen kukkimaan mutta muilta en ole kuullut samaa.

   Poista
 2. Aivan upeita kuvia, minulla taitaa olla tuo sama mutta ei siitä tule noin ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Kauniin värinen orkidea! Kyllä orkideat uudelleen kukkii. Minulla on 15-vuotias orkideavanhus joka kukkii silloin tällöin ja nuorempi tapaus kukkii joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä en ole vain jaksanut odottaa tarpeeksi. Ja tunnustan että ehkä myös kastellut liikaa. Ilmeisesti ei kukkivana, veden tarve on vähäisempää.

   Poista
 4. Upeat kuvat Mia!:) Appiukkoni sai orkideat kukkimaan uudelleen, itselleni ei kärsivällisyys kestä sitä kukattomuutta, vaikka viherkasvit nyt muuten tuntuvatkin taas kivalta vaihtoehdolta. Leikkokukat ovat olleet mulle viimeiset 20 vuotta kauneuden pilkahduksia arjessa ja juhlassa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina. Tämän kukkailoittelun myötä olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja ehkä jopa ensi kerralla malta hetken pitää vihreitä tikkuja pystyssä ja toivoa parasta 😊 Tai sit vien ne äidilleni hoitoon. Hän on uskomaton kukkien kanssa.

   Poista
 5. Upeita! Olen saanut uudelleen kukkimaan. Nyt meillä saattaa olla ihan liian kylmä kukintaan.

  VastaaPoista