torstai 8. joulukuuta 2016

Joulukalenteri - Luukku 8

Joulukortti - mikä olisi helpompi tapa saada ihmisellä hymy huulille ja muistaa vanhempaakin ystävää ?

Minulle joulukorttien teko on ollut aina ihanaa joulun odotuksen luomista. Aloitan jo aikaisin Pinterestistä ideoiden kasaamista. Lopulta siinä käy niin, että unohdan kaikki ne kasaamani ideat ja kehittelen jotain omasta päästä. Varmaan joku näiden kaikkien ideoiden sekamelska. :)  Tänä vuonna päätin, että en osta uusia materiaaleja. Erilaisia papereita, saksia, tarroja ja muita askartelumateriaaleja on nimittäin niin paljon, että niitä tekisi useammankin joulun kortit.

Aikaisempina vuosina olen tehnyt todella paljon erilaisia kortteja. Jotenkin en ole jaksanut ajatella, että tekisin kymmeniä samanlaisia kortteja. Tänä vuonna korttimalleja oli vähemmän - johtunee varmaan siitä, että lapset oli niin innokkaita tekemään kortteja, että heillä oli tästä tänä vuonna päävastuu. Itse keskityin ohjaamiseen, ideoiden luomiseen ja materiaalien etsimiseen. Nämä kaksi päivää jona loimme yhteensä ainakin 50 korttia oli todella mahtavat. Ihmettelen vieläkin, miten olimme niin tehokkaita.

Tässä muutama idea aikuisille. Nopeat korttimallit joissa ei mielestäni tarvitsisi edes käyttää joulupaperia. Tärkeintä, että kaapistasi löytyy kaksi puoleista paperia. Leikkaat ensin ympyrän, enemmän kuusen mallisen saat jos käytät erikoissaksia. Tämän jälkeen leikkaat ympyrän puoliksi. Puolikasta ympyrää alat taittelemaan, ensin reilusti yli puolenvälin. Tämän jälkeen toiseen suuntaan jne. Kunnes taitetusta puolikkaasta muodostuu kuusi.


Nämä enkelikortit muodostui itseasiassa samalla kuin maalasin enkelikoristeita. Laitoin korttipohjat vähän kuin suojaksi ja näistä muodostuikin ihan kivoja kortteja joillekin. Yksinkertaisia. En ole ollut koskaan mikään enkeli-ihminen, mutta kai tämän on jotain vanhenemista kun tänä vuonna  nekin koristeet on alkanut miellyttää silmää.Muistakaa joulukortit pitää lähettää viimeistään 14.12. Vielä siis viikko aikaa ilahduttaa ystävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti