sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulukalenteri - Luukku 18

Joulun muistot: Jouluun ei ole enää montaa päivää ja jouluvalmistelut hyvässä vauhdissa. Ajattelin, että olisi kiva kuulla teidän jouluperinteitä ja ajatuksia joulusta. Levitettäisiin näin joulufiilistä tänne blogimaailmaan. 
Listasin 3 kysymystä ja 3 bloggaajaa, jotka halusin haastaa. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan! 

Kysymykset ovat:

1. Mikä tuoksu kuuluu jouluun ?
2. Mistä teillä ensimmäisenä huomaa joulun tulon?
3. Mikä tuo sinulle joulufiilistä parhaiten ?


Minä aloitan:
1. Kuusi ja Hyasintti. Aktiiviset seuraajat tietävätkin, että hyasintti on minun lapsuudesta asti tuttujoulukukka, jonka vahva tuoksu tuo joulun mieleen. Se on ehkä ensimmäinen joulun merkki kotona heti kun niitä alkaa kaupassa vain näkyä.
Toisena kuusi. Sen tuoksu tarkoittaa sitä, että aatto on jo oven takana. Havuja onkin ihana kerätä jo aikaisemmin . Nämä jäiset havun oksat olivat todella kauniita kun auringon säteet heijastui niihin.2. Erilaiset valot ehdottomasti! Olenkin joutunut nimeämään ne miehelleni pimeän ajan valoiksi, koska haluan osan tuoda sisustukseen jo todella aikaisin... ja vastaavasti pitää ne pitkälle kevääseen. Seuraavana jo selvästi lähempänä joulua meille ilmestyy tonttuja istuskelemaan sinne tänne. Pallot ja kuusi/havunoksat ovat myös tärkeä osa joulua. Jotenkin jouluna koti tuntuu olevan eniten minunlaiseni. Kuusi, koristeet, erilaiset kukat ja askartelut jutut tuovat sen oman säväyksen kotiin. Täytyisi löytää se oma veikeys sisustukseen joulun jälkeen.

3. Lumi ja perhe. Ehdottomasti. Asuin lapsuuden Keski-Suomessa enkä muista, että olisi ollut yhtään mustaa joulua. Nyt, kun asustelee täällä pääkaupunkiseudulla niin lumen tulosta ei koskaan voi olla varmaa. Viime jouluaatto oli musta, mutta kyllä se lumi taisi sitten tulla välipäivinä viimeistään. Peukut pystyyn, että maahan sataisi vielä kunnon lumikerros ihan joka puolelle Suomea


Haastan tähän seuraavat 3 seuraamani blogia:
Villakotiranta
Mansikkatilan mailla
Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha


Haastan teidät vastaamaan näihin 3 kysymykseen ja haastamaan 3 seuraamanne blogia.

Ihanaa Joulun odotusta kaikille!

2 kommenttia: