keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Makrokuvaus- mitä se on ?

Lähikuvaus eli makrokuvaus on pienten yksityiskohtien kuvaamista. Joidenkin mielestäni näissäkin kahdessa sanassa on eronsa. Siinä kun makrokuvauksessa mennään todella lähelle yksityiskohtaa, lähikuvaus kattaa vähän laajemmankin kuvauskulman. Jokainen käyttököön mitä sanaa tahansa, todella tarkkaa eroa näihin tuskin kukaan osaa sanoa. Tässä kuvasarjassa lähestyn kohdetta kauempaa ja päädyn hyvinkin lähelle. Vieläkin lähemmäksi olisi varmasti voinut mennä.
Tämä valokuvauksen laji on minulle se mieluisin ja tärkein. Ehkä noin 8-9-vuotta sitten hankin makro-objektiivin ja sen jälkeen se on ollut minun pääobjektiivini. Meni vuosia niin, että en edes kaivanut vanhoja perus objektiiveja esille. Se on jännä, miten joku asia voi viedä niin mennessään.

Minusta makrokuvauksessa mielenkiintoisinta on se, että voi esitellä kuvilla asioita, joihin kaikki ei välttämättä kiinnittäisi huomiota. Itse olen aina ollut luonteeltani sellainen, joka luonnossa katsoo
pieniä yksityiskohtia muiden ihastellessa kokonaisuutta. Ehkä makrokuvaus siksi onkin niin lähellä sydäntäni. Näiden kuvien avulla voi näyttää muille miten itse näkee ja kokee maailman.
Kuvauskohteina voi olla melkein mikä vain. Se voi olla joku pieni osa luontoa - kukka, hyönteinen, kävyn osa tai mikä tahansa. Myös kotoa löytyy paljon mielenkiintoisia kohteita, jos vain rauhoittuu katsomaan.

Tämän viikon aikana ajattelin esitellä teille erilaisia makrokuvaus kohteita ja vinkkejäkin. Luulenpa myös, että jos seuraatte tämän viikon postaukseni, niin tulette näkemään hyvin erilaisia makrokuvia.

Mia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti