sunnuntai 19. helmikuuta 2017

4 ohjetta makrokuvaukseen

Nopea elämänrytmi ja sosiaalinen media on saanut aikaiseksi sen, että ihmiset tykkäävät lukea enemmän ja enemmän lyhyitä juttuja ja mielellään listauksia. Ne on helppo sisäistää ja omaksua ja aikaa jää vielä ehkä seuraavaankin juttuun.

Tässä muutama ohjetta makrokuvaukseen:

1. Kannattaa käyttää manuaalitarkennusta automaattitarkennuksen sijaan. Olet varmaan huomannutkin, että tarkentamisessa saa olla tosi tarkkana eikä kuvat aina onnistu. Älä lannistu sillä joskus epäonnistuneistakin kuvista saa pienellä lisämuokkauksella upeita kuvia - ei ehkä sellaisia mitä oli ajatellut, mutta upeita omalla tavallaan. Esimerkkejä löydät näistä kahdesta postauksesta: klik ja klik. Makrokuvauksen tärkein juttu on, että ota aina paljon kuvia samasta kohteesta, näin varmistat, että kotona saat hymyn kasvoille.
2. Kamerajalka on suositeltava, joksikin ei pakollinen. Itse kuvaan paljon luonnossa samalla kuin kävelen lasten kanssa tai vaellan. En kanna jalkaa mukana, mutta otan sillä tietoisen riskin, että kaikki kuvat eivät vain onnistu. Sisällä kaivan välillä jalan, jotta saan parempia kuvia.

3. Aikaisemmin mainitsinkin jo valotuksen. Valo on tärkeä  niin kuvan kannalta kuin kohteenkin. Se mistä suunnasta valo kohteeseen heijastuu, tekee kuvasta aina erilaisen. Kokeileppa!

4. Muista, että tämä ei ole helpoin kuvauslaji. Se vaatii harjoitusta, hyvät laitteet ja roppakaupalla hermoja. Joskus kohteet voivat olla liikkuvia, joten juuri kun saat kameran asetukset valmiiksi, kohde on liikatanut. Kun alat ottamaan makrokuvia, niin varaa siihen tarpeeksi aikaa.


Tsemppiä kuvauksiin!

Mia
2 kommenttia:

  1. Luonnossa on tarjolla luonnon omia 'kolmijalkoja'...minä hyödynnän kiviä, kantoja, puunrunkoja jne....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta! Kuvan laadussa on aina ero jos on käyttänyt jalkaa

      Poista