perjantai 31. maaliskuuta 2017

No se siitä sit...

Just kerkesin hehkuttamaan kevättä ja kukkasia pihalla. Nyt iski sit etelään kunnon takatalvi. Voi jestas sentään. Onneksi nämä kukkaset oli kuusen alla suojassa, ympäröivä lumikasa ei haitannut heitä laisinkaan.

Ihanaa viikonloppua!

Mia


keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Omasta lähimetsästä voi löytää palan mystisyyttä

Nämä kuvat on napsittu viikonloppuna. Tein pienen pienen metsäretken juuri ennen kuin ilta alkoi hämärtää liikaa. Lähdin etsimään kevättä metsästä ja yllätyin kuinka paljon lunta vielä olikaan näiden säiden jälkeen, mutta onnekseni sieltä löytyi pieni pala kevättäkin. Rakastuin näihin kuviin, vaikka ne täydellisiä ei olekaan.


Tunnelma on jotenkin salaperäinen ja mystinen. Musiikiksi taustalle sopisi joku keijumainen biisi. Ideoita?

Mia



tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kesämuistoja


Katsokaa, mitä ihania kesämuistoja löysinkään! Minä <3 Suomen kesä!

**Look, how amazing memories from last summer I found! I <3 Finnish summer!


maanantai 27. maaliskuuta 2017

Nyt se on virallista !


Kevät on täällä. Katsokaa nyt!! Ensimmäiset kukat jotka itse olen nähnyt!! Ja silmukatkin on jo aika muhkeita puissa. Jee jee jee!!

Iloista viikon alkua kaikille!! Kuten ystäväni totesi. Kaksi viikkoa Palmusunnuntaihin, kolme Pääsiäiseen, siitä vain pari viikkoa Vappuun ja ihan kohta onkin jo kesä ja Juhannus.

Mia



sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Luonto // Talvi [Nature // Winter]


Olen jo aivan valmis jättämään tämän talven taakse, ja ottamaan kesän kirkkauden, värit ja lämmön vastaan! 

Ehdota minulle valokuvausaiheita, joihin tarttua täällä blogissa - inspiraatiota etsimässä...!


**I'm so ready to leave this winter behind, and prepared to take all the brightness, colors and warmth given to me by summer!

Help me, and propose topics for photographing - I've looking for my inspiration...!


lauantai 25. maaliskuuta 2017

Selvästi kevät fiilistä

Viikko on taas mennyt hujauksessa. Päivät on juostu töissä, illat joko kirppiksellä (mulla on ollut  pöytä tämän viikon Akselin kirpputorilla ja suosittelen!!) pöytää siivoten tai kotona lasten kanssa touhuten. Mies on ollut työmatkalla joten ei ainakaan voi väittää että olisin vain laiskotellut. Näitä viikkoja alkaa olla jo vähän liian monta, siitä kertoo väsymys. Tämä on näitä ruuhkavuosia, joista ei ilmeisesti muista mitään myöhemmin.

Onneksi on kukat ja onneksi on kamera. Näiden avulla tulee selvästi kevät fiilis ja hymykin nousee huulille. Kevät ja kukat = rakastan ! Kevät on yksi lemppari vuodenajoistani, koska silloin niin monesta asiasta näkee elämän ja kasvun. Auringon paisteen lisääntyminen saa ihmiset selvästi paremmalle tuulelle ja suomalaisetkin saattaa puhua jopa ventovieraille.
 Ihanaa lauantaita ja kukkailoittelua !

Mia






perjantai 24. maaliskuuta 2017

torstai 23. maaliskuuta 2017

Kukat // Tulppaanit [Flowers // Tulips] - [#tulppaanitorstai]

Innostuin pitkästä aikaa valokuvaamaan viime viikonloppuna tulppaaneja, kun löysin paikalliselta Facebook -nettikirpputorilta kauniin Helena Tyvellin Pala -maljakon 1960-70 -luvulta!

Valokuvaaminen on viime aikoina jäänyt harmittavan vähälle, ja kaikki vähäinen valoisa aika on melkein mennytkin lapsiperheen arjen pyörityksessä, ja kovaa vauhtia valmistuvan Villa Kotirannan remontin parissa. Something else -valokuvablogin ylläpito onkin talven mittaan jäänyt pääosin Mian harteille... :(

Mutta nämä keväisen värikkäät ja raikkaat valokuvat herättivät taas pienen kipinän sisälläni haahuilemaan kamera kädessä, ihmettelemässä heräilevää luontoa. Ehkä nämä aurinkoiset päivät ja valaistuvat illat tuovat muutamia lisätunteja arkeen omillekin harrastuksille. ;)

Lisää valokuvia tuosta itse Pala -maljakosta, sekä tulppaanikimpusta löytyy tämän illan aikana vielä rinnakkaisblogistani Villa Kotiranta.


**It's been a while since I last time found myself photographing with such enthusiasm; I bought from a local Facebook -flee market group a beautiful glass Pala -vase ('Pala' is a Finnish word for 'Piece') from 1960's-1970's, designed by Helena Tyvell. So tulips it is today!


I haven't had enough time lately to spent it on photographing... All the short moments of day light have been used with the kids on every-day-activities, and to the renovation of Villa Kotiranta - which is actually finally starting look more like a house! :) So, due of the lack of free time, the up-keeping of this blog has been on Mia's workload... :(



But, with these colorful and bright photographs I found again the little sparkle of inspiration towards photographing - just waiting to get few hours of free time for wondering around the yard and forests, looking the awakening of nature after the long winter, through the lens of my Nikon.



If you want to see more photographs of the actual Pala -vase, please check my other blog, Villa Kotiranta - I'll post more pics still during this evening!




Voihan herne !

Kuten todettu, täällä tuli aloitettu aika aikaisin nuo kylvöjutut. Innostus näin ekana vuonna on aika suurta. Istutin reilu kuukausi sitten tosiaan herneitä, tomaatteja ja mansikkaa. Vain ensimmäiset siemenet ovat jaksaneet tänne asti. Aivan upeita ja sinnikkäitä taimenia. Kohta täytyisi ottaa toinen lähtö ja alkaa istuttaa seuraavaa erää. Sitä ennen nautiskelen näistä ihanista versoista. Nämä jos mikä on kevään merkki,  joten näillä osallistun Makrotex haasteeseen. 

Mia





tiistai 21. maaliskuuta 2017

10 kuvauspaikkaa Espoossa

Joskus tuntuu, että loppuu vaan ideat. Luovuus ei kukoista ja ei jaksa pohtia mitään uutta. Kätteni jäljillä-blogissa puhuttiin vähän samasta aiheesta hetki sitten. Siitä kuinka kiire tukahduttaa luovuuden. Ehkä se on myös tämä talvi. Onneksi pimein aika on ohi ja nykyään on jo valoisaa kun pääsee töistä kotiin.

Valokuvaaminen vaatii vähän luovuutta. Luovuutta nähdä asioita eritavalla. On virkistävää tehdä valokuvausreissuja jonkun toisen kanssa, koska sitä saattaa huomata toisen kuvaavan ihan eri asioita tai ihan eri tavalla, kuin mitä itse tekee. Kevät on tulossa ja pian (toiveajattelua kai?) lumen alta alkaa pilkistämään ihan uusi maailma. Ainakin näin valokuvaajan silmin. Ajattelin listata teille muutamia valokuvauskohteita Espoossa. Ihan vain muutamia, jotta teidän olisi helppo löytää näistä edes muutama uusi kohde, jonne suunnata ensi kerralla.

1. Nuuksio. Kaikille tuttu, mutta siellä kohteita on varmasti vielä käymättä. Jätä auto ensi kerralla eri parkkipaikalle ja edessäsi on ihan uusi maailma.





2. Marketanpuisto. Jo pidempään seuranneet tietävät kiintymykseni heidän ihaniin kukkapenkkeihin, mutta löytyy sieltä muutakin.


3. Glims. Ihana paikka vaikka rakennukset ei olisi auki. Nettisivuilta kannattaa seurata, koska kotieläimet tulevat ulos ja saa ihan uutta eloa kuviinsa.


4. Espoon-Keskuksen kirkon lähiympäristö. Ihana jokiranta ja upeat hylätyt talot ja sorsat :)

5. Vanhakartano. Olen löytänyt sieltä upeita viljapeltoja kuviini.

6. Högnäs. Toinen upea viljapeltopaikka. Ihan kuin menisit maalle. Siellä on myös Hevostalli, joten kesällä onnistuu myös eläinkuvaus.



7. Träskendanpuisto. Erityisen upea syksyisin kun vanhat puut täyttyvät upean värisistä lehdistä ja maa on keltaisena. Hieno paikka vaikka henkilökuvaukseen.

8. Ingaksenmetsä ja purolaakso. Ihana pieni lenkkeilyalue ja upea puro. Kyseinen puro on auki kuulemma talvisinkin, joten sieltä saisi varmasti nytkin hienoja kuvia. Olin jotenkin ihan unohtanut tämän. Pitääkin pistää tämä vielä listalle ennen lumien sulamista. Paikka sijaitsee lähellä Jorvin sairaalaa ja uusi parkkipaikka on aivan polkujen läheisyydessä.



9. Pitkäjärven rannat ja metsäpolut. Auton saa hyvin Laaksolahden kentälle.




10. Kaikkein tärkein: Lähimetsä. Lähimetsän tärkeys on iskenyt itselleni lasten myötä. Kauas ei aina pääse ja mieli hinkuu kuvaamaan. Olen jopa kehitellyt lapsille tarinan pienestä asti kuinka Nalle Puh ja hänen kaverit asuvat lähimetsässämme, joten saan usein jonkun seurakseni tutkimusretkelle.



Toivottavasti näistä oli apua!

Mia

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Ei ihan perinteistä..

Nämä kuvat on otettu eräänä päivänä, kun ulkona satoi vettä, lapset leikki lattialla ja itse istuskelin keittiön pöydän ääressä kahvi kupin kanssa. Ajatukset taisi pomppia aiheesta toiseen. Katse kiinnittyi kukan varsiin ja siitä se ajatus sitten lähti :)





Kukat ei ollut itseasiassa enää kovinkaan hyvässä kunnossa. Olin siirtänyt nämä edellisenä päivänä useampaan pienempään lasipurkkiin. Vaikka eivät olleet terävimmässä kunnossa, niin päätin ikuistaa ne kamerallani.

Mia