tiistai 31. tammikuuta 2017

Sininen hetki


Näiden kuvien ottamisesta on muutama viikko. Se oli se luita myöten jäädyttävä -25 asteen viikonloppu ja kuvausreissu. Kuvasaldo oli niin iso, että tässä tulee vielä viimeinen päivitys sen osalta. Nämä pakkasen kipristämät talventörröttäjät olivat todella kauniita isona rykeilmänä.

Tätä pakkasviikonloppua voi fiilistellä myös näiden postausten kuvissa; Talventörröttäjät, Kuusen oksat ja Makroilua pakkaspäivänä.

















sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kuin uitetut koirat

Eräänä päivänä kävelin lasten kanssa neuvolaan. Matkalla sade yllätti meidät. Välillä se tosin oli lunta ja välillä vettä. Joka tapauksessa sitä tuli paljon. Olimme todellakin melkein kuin uitetut koirat kun pääsimme perille - lasten kävelytahti nimittäin ei ole nopeimmasta päästä. Onneksi lasten vaatetus oli oikeanlaista ja he näyttivät vain päällepäin läpimäriltä. Oikeasti he eivät sitä olleet. Itse sen sijaan... minulle sattui ainakin väärä hanskavalinta ja jo alkumatkasta sain tuntea sen sormissani.

Nämä oksat näyttivät mielestäni vähän samalta kuin me neuvolaan päästyämme. Ne näytti läpimäriltä ja niistä olisi varmaan pystynyt puristamaan vettä yhtä paljon kuin minun hanskoista.

Ihanaa sunnuntaita!

Mia




perjantai 27. tammikuuta 2017

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Joko olet kyllästynyt ?


Kanerva -  niiiin nähty jo tähän mennessä. Ulkoillessa kaipaa kuitenkin jo vähän väriä ja tämä on sitä väriä mitä siellä näkee jos nyt jotain sattuu näkemään.

Havut ja kanerva on kyllä niin kaunis yhdistelmä. Joko sinä olet kyllästynyt niihin ?





Mia

maanantai 23. tammikuuta 2017

Satumaa

Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa
missä onnen kaukorantaan laine liplattaa
missä kukat kauneimmat luo aina loistettaan
siellä huolet huomisen saa jäädä unholaan

Nämä kuvat eivät varsinaisesti onnistuneet kuten toivoin, mutta pienellä muokkauksella näihin tuli satumainen fiilis. Ihan kuin unessa hyppelehtisit kukan terälehdillä.


Mia







sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Matkalla // Rooma [Travelling // Rome]


Lisää kesäisiä muistoja keskelle talvea piristämään!

**More memories from the past summers for cheering up my mood in this dark winter!


lauantai 21. tammikuuta 2017

Tämän viikon selviytymistä ja makroilua

Tämä viikko on mennyt taas hurjaa vauhtia.
Viime viikonloppuna ja nyt alku viikosta on tullut nähtyä enemmän ystäviä kuin moneen kuukauteen. En valita, mutta nyt minä ja lapset olemme puhki. Hyvällä tavalla toivottavasti.

Kaiken lisäksi mies on ollut työmatkalla, joten tässä sitä on koitettu pyörittää kodin arkea kaiken muun tohinan lisäksi. Painosanalla koitettu, eli tervetuloa vaan mieheni. Pesukoneeseen mahtuu ehkä juuri ja juuri murto-osa matkallasi likaantuneista vaatteista. Joten laitathan sen päälle, kun koitat survaista pari sukkaa sinne joukkoon :)



perjantai 20. tammikuuta 2017

Matkalla // Bulgaria [Travelling // Bulgaria]

Hyvä keino talvimasennuksen karkoitukseen näinä pimeinä iltoina on katsella aurinkoisia muistoja menneiltä kesiltä.

** A good way to prevent winter depression in these dark evenings is to look at these sunny memories from past summer.



torstai 19. tammikuuta 2017

Onko jo kevät ?

Olen tässä koittanut miettiä että näyttääkö luonto tai tuntuuko ilma siltä, että nyt olisi vain pitkittynyt syksy vai onko jo vaihtunut kevääksi ?

keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Luonto // Valo [Nature // Light] [#valokuvaushaaste / #photographing challenge]

Sain tämän blogimme toiselta valokuvaajalta, Mialta, jo aiemmin haasteen teemalla VALO. Jotenkin osuva hetki vastata haasteeseen, ja laittaa se eteenpäin, kun tuntuu, ettei valoa juurikaan tähän vuodenaikaan ole - ja jokaisesta pienestä valoisasta hetkestä tulee nauttia, kuin se olisi viimeinen! :)

Suurin osa tähän haasteeseen käyttämistä valokuvista on otettu kesällä, jolloin valoa oli yllinkyllin, mutta tuo ensimmäinen kuva tulppaanista on otettu nyt talvella - huomaatko eron talven ja kesän valossa?

Heitän haasteen takaisin Mialle, sekä haastan mukaan Mansikkatilan mailla -blogin Tainan!


** I got earlier a photographing challenge from Mia, the other photographer of this shared photo blog, with a theme LIGHT. It feels like a perfect time for taking this challenge, and put it forward, as it feels like there is not much daylight in this time of year in these northern latitudes - and we have to cherish each ray of light as it might be the last! :)

Most of the photos I have used in this challenge, are taken during the summer, but the first photo of the tulip is taken now in the winter - do you notice the difference in the light, compared to the summer photos?

I'm sending the challenge back to Mia, and also to Taina from Mansikkatilan mailla -blog!